Joomla 3.8 routeringssysteem

Verbeterd routeringssysteem

Schonere, kortere en vriendelijkere URL's!

Nieuwe opties geven je meer controle over de URL-structuur en bevatten ook de veelgevraagde optie om ID's uit URL's te verwijderen. Ontworpen om je te helpen de site te optimaliseren voor zoekmachines, kun je direct profiteren van deze verbeteringen op nieuw te ontwikkelen sites *.

IntegratorOntwikkelaar

Voorbereiden op Joomla! 4

Een soepele migratie naar onze volgende hoofdversie

Joomla! 3.8 bevat een Joomla! 4 comptabiliteitslaag. De core PHP classes zullen naar PHP namespaces verhuizen in Joomla! 4. Om de ontwikkeling van extensies en de transitie te vereenvoudigen zijn de meerderheid van de core library classes al naar namespaces omgezet in Joomla! 3.8 met class aliassen om de terugwaartse compatibiliteit te waarborgen.

Ontwikkelaar
Joomla 3.8 comptabiliteitslaag
Joomla 3.8 voorbeeldgegevens

Voorbeeldgegevens

Nu altijd installeerbaar & meertalig

Heb je voorbeeldgegevens nodig voor het testen? Installeer het op elk moment dat je het nodig hebt, inclusief meertalige ondersteuning.
Extensie ontwikkelaars, jullie kunnen je eigen voorbeeldgegevens leveren.

OntwikkelaarIntegrator
Joomla 3.8 broncode

Verbeteringen in de broncode

Een opgeschoonde en snellere broncode

Een grondige herziening van onze broncode is uitgevoerd en verbeteringen zijn aangebracht om de leesbaarheid en de benodigde verwerkingstijden te optimaliseren.

Ontwikkelaar
Joomla 3.8 encryptie ondersteuning

Encryptie ondersteuning

State of the art cryptografie

De core encryptie bibliotheek ondersteunt de nieuwe sodium extensie die aan PHP 7.2 wordt toegevoegd en via een polyfill wordt deze bibliotheek beschikbaar gesteld aan alle gebruikers van Joomla! op al onze ondersteunde platformen.

Ontwikkelaar

Wacht! Er is meer...

Extra functies en verbeteringen voor ontwikkelaars, integrators en ontwerpers!

  • Event hook voor frontend mod_stats: De module kan nu uitgebreid worden met aangepaste statistieken uit elke bron #15138**
  • Voeg een CSS-class toe aan menu-item afbeeldingen: Biedt meer stijling-opties voor afbeeldingen die ingesteld zijn bij menu-items #16456
  • Tags: Selecteer categorie en tag tijdens het aanmaken van een categorie-blog menu-item en filter tags in je module artikelen - categorieën #16945
  • Beheer menu's: Je menu modules kunnen tags krijgen en getoond worden per beschikbare beheertaal #17215
  • Meta tag verbetering: Mogelijkheid om meerdere versies van dezelfde <meta>tag toe te voegen#16583
  • Gearchiveerde artikel menu-type: Nu kun je je archieven op een bepaalde categorie filteren. #15184
  • Beheer menu maatwerk: Maak je eigen vooraf ingestelde menu, verander je eigen menu in een vooraf ingestelde en override de lay-out #16451
  • Nieuwe filter optie: Filter je menu-item lijst alleen op bovenliggende menu-items #17060
  • Redirect plugin: Een nieuw modaal scherm geeft je de mogelijkheid de plugin-instellingen in één klik te bewerken #16844
  • Sessie handler: Redis sessie-ondersteuning is toegevoegd aan Joomla! 3.8 #15390

** Klik op het probleemnummer om meer over de functie te leren in GitHub.

Een blik op de belangrijkste onderdelen van Joomla! 3.7...

joomla 3.7 extra velden

Extra velden

Breng je inhoud naar een hoger niveau met extra velden!

Ooit gewild dat je bezoekers extra attributen zien in artikelen, gebruikers en contactpersonen? Met behulp van extra velden heb je een naadloos geïntegreerde manier om ze te tonen op de website.
Er zijn wel 15 verschillende types extra velden beschikbaar zoals lijsten, tekstvelden en datums... Voor de beheerder van de site zal het mogelijk zijn om deze aan te maken voor artikelen, gebruikers en contactpersonen. Wanneer je een artikel bewerkt, worden de velden weergegeven op een apart tabblad en kunnen gevuld worden met gegevens. Middels veldgroepen is het mogelijk de extra velden te groeperen op hun eigen tabbladen. ACL, meertaligheid, lay-outs en verschillende andere opties zijn beschikbaar om ze aan je behoeften aan te passen.
Middels enkele plugin-events hebben 3rd party extensie-ontwikkelaars de mogelijkheid om eenvoudig de functie voor extra velden te integreren in hun componenten. Het zal eruitzien als deel van hun extensie, vergelijkbaar met categorieën, tags of versies.
Met de nieuwe plugin groep, “Velden” kunt u nieuwe extra veldtypes aanmaken. Een Twitter plugin kan bijvoorbeeld Tweets tonen op een artikel pagina voor een bepaald trefwoord.

IntegratorOntwerperOntwikkelaar
Joomla 3.7 meertaligheid

Meertalige websites

Het maken en beheren van meertalige websites is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Meertalige sites maken is gemakkelijker en wordt beter ondersteund dankzij de meertaligheid associatie functie.
De compleet nieuwe meertaligheid associatie component geeft de mogelijkheid om uw inhoud te vertalen vanuit één interface. Third-party extensie-ontwikkelaars kunnen hun extensies ook voorbereiden op integratie met deze nieuwe functie.
Er zit een groot extra voordeel in het taalbeheer hulpmiddel, aangezien de inhoudtaal nu automatisch aangemaakt wordt tijdens de installatie van een nieuw taalpakket. Je hoeft alleen op publiceren te klikken!
En dat is niet alles: Bewerk je vertaalde inhoud door eenvoudig op het taal-icoon te klikken. Selecteer, bewerk en ontkoppel je gekoppelde item in het associatie-tabblad van uw menu-item ...

IntegratorOntwikkelaar
Joomla 3.7 verbeterde werkstroom

Verbeterde werkstroom

Bouw je menu-item en je inhoudstype in één stap!

Inhoud eerst’ is de kern van ons Content Management Systeem.
Dit dwingt de werkstroom af via verschillende stappen, waarbij categorieën en artikelen gegenereerd worden en daarna het menu opgebouwd wordt. Vervolgens kunnen menu-items gekoppeld worden aan categorieën en artikelen. Joomla! 3.7 maakt dit veel sneller en aanzienlijk intuïtiever.
Je kunt nu “de drie-eenheid”: menu-item, artikel en categorie - in een stap aanmaken, zonder tussen inhoud, categorie en menubeheer heen en weer te springen.
Klik, bij het aanmaken van een menu-item voor ‘één enkel artikel’, op de ‘aanmaak knop’, schrijf je artikel, sla het op en maak dan een categorie aan ... Klaar!
Je kunt ook contactpersonen, nieuwsfeeds, en menu-item aliassen in het proces aanmaken.

Wil je deze startpagina vertalen? Log dan hier in!