Unesite ispravnu adresu el. pošte za vaš nalog. Verifikacioni kod će vam biti poslat i moći ćete da izaberete novu lozinku.

Čekaj, ima još ...

Više dodatnih funkcija i poboljšanja za programere, kreatore sadržaja i dizajnere!

  • Dodatna mogućnost za frontend mod_stats: Modul se sada može proširiti prilagođenim statistikama iz bilo kojeg izvora#15138**
  • Dodajte CSS klasu slikama u sastavu menija: Pruža više mogućnosti za oblikovanje slika postavljenih u sklopu menija#16456
  • Tagovi: Označite kategoriju i tag pri izradi stavki u meniju za kategoriju Blog i filtrirajte tagove u modulima za članke i kategorije #16945
  • Deo za administraciju: Modul za meni može biti označen i prikazan na jezicima dostupnim u administrativnom delu #17215
  • Poboljšanje meta taga: Mogućnost za dodavanje više verzija istog <meta> tag #16583
  • Meni za arhivirane članke: Sad je moguće filtriranje vršiti prema određenim kategorijama. #15184
  • Prilagođavanje menija u administratorskom delu: Кreirajte meni prema svojim podešavanjima, Potom prebacite svoj podešen meni i sa njim promenite izgled #16451
  • Nova opcija filtriranja: Filtrirajte stavke u meniju pomoću liste od Parent stavki #17060
  • Redirektovanje pluginova: Novi modalni prozor dozvoljava vam da uređujete opcije pluginova pomoću jednog klika#16844
  • Upravljanje sesijama: Redis Session podrška je dodata u Joomla! 3.8 #15390

** kliknite na izlazni broj da pročitate više o novim funkcijama na GitHub.

Akcenat na nove glavne mogućnosti Joomla! 3.7...

joomla 3.7 prilagođena polja

Prilagođena polja

Prebacite vaš sadržaj na viši nivo sa prilagođenim poljima!

Da li ste ikad želeli da vaši posetioci vide dodatne podatke u vašim člancima, korisnicima ili na kontakt strani ? Pomoću prilagođenih polja imate jednostavan način da ih prikažete na sajtu.
Prilagođena polja nude 16 različitih tipova kao što su liste, tekstualna polja , datumi ... Adrministratori sajta će moći da ih kreiraju za članke, korisnike i kontakte. Prilikom uređivanja članka, prilagođena polja će se prikazati u posebnom tabu i moći će da se ispišu podacima. Pomoću grupe polja biće omogućeno da se prilagođena polja grupišu zajedno na jednom tabu. ACL, višejezičnost, raspored i mnoge druge opcije su dostupne tako da ih možete prilagoditi svojim potrebama.
Pomoću nekih dodatnih plugin mogućnosti, proizvođači ekstenzija će lako moći da integrišu mogućnost prilagođenih polja unutar njihovih ekstenzija. To će se dobro uklopiti u njihove ekastenzije i ličiće na ono u kategorijama, tagovima i istoriji.
Nova grupa pluginova, “Polja” dozvoliće vam da definišete nova prilagođena polja. Na primer Twitter plugin može prikazivati Tweets na stranici sa člancima za zadati hashtag.

IntegratorDizajnerProgramer
Joomla 3.7 višejezičnost

Višejezični sajtovi

Kreiranje i upravljanje sa višejezičnim sajtovima nikad nije bilo tako jednostavno!

Pravljenje višejezičnog sajta je lakše i ima bolje kontrole zahvaljujući višejezičnim funkcijama koje su bolje povezane.
Nove povezane komponente za višejezičnost će omogućiti da prevodite vaš sadržaj sa jednog mesta. Timovi koji prave i razvijaju ekstenzije mogu da njihove ekstenzije integrišu sa ovom mogućnošću.
Tu je dodatni bonus unutar sekcije za upravljanje jezicima, jezik za kreiranje sadržaja će se kreirati automatski tokom instalacije novog paketa sa jezikom. Vaše je samo da kliknete na objavi!
I to nije sve: Uredite vaš prevod jednostavnim klikom na ikonicu koja označava jezik. Selektujte, uređujte ili obrišite povezane stavke na zajedničkom tabu u sklopu vašeg menija ...

IntegratorProgramer
Joomla 3.7 poboljšan proces rada

Unapređen proces rada

Napravite stavke menija i vaš sadržaj u jednom koraku!

Sadržaj na prvom mestu’ je osnova našeg CMS-a (Content Management System).
Takav postupak nameće proces rada kroz nekoliko koraka, izradu kategorija i članaka, te potom pravljenje linkova u meniju. Tek nakon toga se mogu povezati linkovi iz menija sa kategorijama i člancima. Joomla! 3.7 omogućava da ovaj postupak bude znatno brži i jednostavniji.
Sada možete istovremeno kreirati tri stvari link u meniju, članak i kategoriju - sve u jednom koraku, nema više potrebe da se prebacujete između sadržaja, kategorija i linkova u meniju.
Kada kreirate za ‘jedan članak’ link u meniju, kliknite na ‘kreiraj dugme’, napišite članak, sačuvajte ga i tek potom kreirajte kategoriju ... Završeno!
Takođe možete kreirati kontakte, vesti i linkove u meniju u hodu.

Da li želite da prevedete ovu stranu? Samo se prijavite ovde!