Joomla 3.8 Routing система

Подобрена система за създаване на URI пътища до ресурсите

Изчистени, кратки и по-разбираеми URL адреси.

Нови опции, които ще ви дадат повече контрол над вашата URL структура, включително най-желаната функционалност - премахване на ID-то. Проектиран да ви помогне да подобрите SEO-то на вашия сайт. Можете да се възползвате от тези подобрения веднага на всички новосъздадени сайтове *.

ИнтеграторРазработчик

Проправя пътя към Joomla! 4

Плавната миграция към нашата следващата главна версия

Joomla! 3.8 включва слой на съвместимост с Joomla! 4. Класовете на ядро ще бъдат преместени в PHP пространствата от имена в Joomla! 4. За да бъде преходът плавен, по-голямата част от класовете в основните библиотеки бяха поставени в пространства от имена в Joomla! 3.8 чрез псевдоними на класовете, за да осигурим обратна съвместимост.

Разработчик
Joomla 3.8 слой на съвместимост
Joomla 3.8 примерни данни

Примерни данни

Вече винаги инсталируеми и многоезични

Трябват ви някои примерни данни за тестване? Инсталирайте ги по всяко време, дори и ако имате нужда да включите поддръжка на многоезиченост. Разработчиците на разширения, може да предоставят собствени примерни данни.

РазработчикИнтегратор
Joomla 3.8 базов код

Подобрения в кода

По-чист и по-бърз програмен код

Беше извършен пълен преглед на нашия код. Бяха приложени актуализации за подобрения в четливостта и времето за изпълнение.

Разработчик
Joomla 3.8 поддръжка за криптиране

Поддръжка за криптиране

Криптографските подходи бяха осъвремени

Библиотеки от ядрото на системата, които ползват криптиране, вече поддържат новото sodium разширение, което ще бъде добавен към PHP 7.2. Чрез polyfill, това PHP разширение ще бъде достъпна за всички Joomla! потребители и на всяка от нашите поддържани платформи.

Разработчик

Изчакайте! Има още...

Допълнителни функционалности и подобрения за разработчици, интегратори и дизайнери!

  • Прихващане на плъгин събитие в mod_stats: модулът може да бъде разширен с потребителски статистики от всеки източник #15138**
  • Добавен CSS клас към изображенията на меню елемент: предоставя повече опции за оформление на изображения, използвани в меню елементи #16456
  • Тагове: Изберете категория и таг, когато създавате меню елемент от вид "блог категория". Може да филтрирате по тагове във вашия модул "Статии - Категории" #16945
  • Администрация: Вашите меню модули могат да бъдат маркирани и показани по налични езици в администрацията #17215
  • Подобрения при мета таговете: способността да добавите няколко версии на един и същи <meta>таг #16583
  • Тип на меню - архивирани статии: вече можете да филтрирате вашите архивирани статии по дадена категория. #15184
  • Персонализиране на менюто в администрацията: Създайте предварително свое собствен меню или трансформирайте ваше меню в "предварително създадено", след което променяте неговото оформление #16451
  • Нов филтър: филтрирайте вашите меню елементи по родителски такива #17060
  • Плъгин Redirect: Нов модален прозорец ви позволява да редактирате настройките на плъгина с едно кликване #16844
  • Добавена поддръжка на Redis сесия #15390

** За да научите повече, щракнете върху номер на pull request в GitHub.

Осветляване на основните функции на Joomla! 3.7...

Joomla 3.7 потребителски полета

Потребителски полета

Подобрете вашето съдържание, като преминете към следващото ниво на потребителско изживяване, чрез потребителските полета!

Имали ли сте някога желание, вашите посетители да виждат допълнителни атрибути във вашите статиите, потребителски профили или информация за контакт? Чрез потребителските полета, вие имате безупречно интегриран начин да показвате желани атрибути на вашия сайт.
Предлагат се до 15 различни вида потребителските полета - списъци, текстови полета и дати ... Администраторът ще има възможност да ги създава за статии, потребители и контакти. При редактирането на статия, полетата биват показвани в отделен разделител и могат да бъдат запълвани с данни. Чрез групи от полета е възможно потребителските полета да бъдат групирани в свой собствен разделител. ACL, многоезичност, оформления и всевъзможни други опции са налични за тяхното приспособяване към вашите нужди.
Чрез някои плъгин събития, разработчиците на разширение са в състояние лесно да интегрират потребителските полета в техни компоненти. Те ще се появят като част от тяхното разширение, точно както в категориите, етикетите или историята.
Нова плъгин група, "Fields", ви позволява да дефинирате нови типове потребителски полета. Например, нечий плъгин Twitter може да покаже туитове на страницата на статия за даден hashtag.

Интегратор Дизайнер Разработчик
Joomla 3.7 многоезичност

Многоезични сайтове

Създаването и управлението на многоезични сайтове никога не е било толкова лесно!

Правенето на многоезични сайтове е по-лесно и по-добре управляемо благодарение на функционалността за многоезично асоцииране.
Напълно новият компонент за многоезични асоциации ви позволява да преведете съдържание чрез един интерфейс. Разработчиците биха могли могат да интегрират тази нова функционалност с техните разширения.
Има огромна полза от инструмента за управление на езици, тъй като съдържанието за даден език автоматично се създава по време на инсталирането на нов езиков пакет. Просто трябва да щракнете върху публикуване!
И това не е всичко: Може да редактирате преведеното съдържание чрез кликване върху иконата на езика. Изберете, редактирайте и изчистете асоциираните елемент в раздела за асоциации на вашия меню елементи...

ИнтеграторРазработчик
Joomla 3.7 подобрен работен процес

Подобрен работен процес

Изградете вашия меню елемент и вашите видове съдържание в една стъпка!

"Съдържанието на първо място" е в основата на нашата система за управление на съдържанието.
Това налага работния процес да бъде организиран в няколко последователни стъпки, генериране на категории, генериране на статии и изграждане на менюта. След това, всеки би могъл да свържете елементите от менюто с категориите и статиите. Joomla! 3.7 прави това значително по-бързо и по-интуитивно.
Сега можете да създадете "основните три": елемент на меню, статия и категория - всичко в една стъпка, без да прескачате между съдържание, категория и меню мениджър.
Когато създавате меню елемент "единична статия", щракнете върху бутона "създай", напишете вашата статия и я запишете. След това, създадете категорията... Готово!
По същия начин можете да създадете контакт, newsfeed и меню елемент в движение.

Искате да преведете тази целева страница? Просто влезте тук!