Joomla 3.8 Routeringssysteem

Verbeterd routeringssysteem

Schonere, kortere en meer vriendelijkere URL's!

Nieuwe opties geven jou meer controle over de URL-structuur en bevat ook de veelgevraagde optie om ID's uit URL's te verwijderen. Ontworpen om jou te helpen de site te optimaliseren voor zoekmachines, je direct profiteren van deze verbeteringen op nieuw ontwikkelde sites *

IntegratorOntwikkelaar

Het effenen van de weg naar Joomla! 4

Een soepele migratie naar onze volgende grote versie

Joomla! 3.8 omvat een Joomla! 4 compatibiliteitslaag. De PHP kernklassen zullen verhuisd worden naar PHP namespaces in Joomla! 4. Om de ontwikkeling van extensies en de transitie te vereenvoudigen zijn de meerderheid van de kernklassen in de bibliotheken zijn al getransformeerd naar namespaces in Joomla! 3.8 met klasse-aliassen om de achterwaartse compatibiliteit te waarborgen.

Ontwikkelaar
Joomla 3.8 compatibiliteitslaag
Joomla 3.8 Voorbeeldgegevens

Voorbeeldgegevens

Nu altijd installeerbaar & meertalig

Heb je voorbeeldgegevens nodig voor het testen? Installeer het op elk moment dat je het nodig hebt, inclusief meertalige ondersteuning.
Extensie ontwikkelaars, jullie kunnen eigen voorbeeldgegevens leveren.

OntwikkelaarIntegrator
Joomla 3.8 Broncode

Verbeteringen in de broncode

Een schonere en snellere broncode

Een grondige herziening van onze broncode is uitgevoerd en verbeteringen zijn aangebracht om de leesbaarheid en de benodigde verwerkingstijden te optimaliseren.

Ontwikkelaar
Joomla 3.8 Encryptie ondersteuning

Encryptie ondersteuning

De best beschikbare cryptografie

De kernbibliotheek voor cryptografie ondersteunt de nieuwe sodium extensie die aan PHP 7.2 wordt toegevoegd en via een polyfill wordt deze bibliotheek beschikbaar gesteld aan alle gebruikers van Joomla! op al onze ondersteunde platformen.

Ontwikkelaar

Wacht! Er is meer...

Extra functies en verbeteringen voor ontwikkelaars, integrators en ontwerpers!

  • Gebeurtenis haak voor frontend mod_stats: de module kan nu worden uitgebreid met aangepaste statistieken uit elke bron #15138**
  • Voeg een CSS-klasse toe aan menu item afbeeldingen: biedt meer styling-opties voor afbeeldingen ingesteld op menu items #16456
  • Tags: Selecteer de categorie en tag tijdens het maken van een menu-item van categorie Blog en filter de tags in uw module artikelen - categorieën #16945
  • Backend Menu's: Uw menu-modules kunnen worden gelabeld en weergegeven per beschikbare talen beheerder#17215
  • Meta tag verbetering: mogelijkheid tot het toevoegen van meerdere versies van hetzelfde <meta>tag #16583
  • Gearchiveerde artikelen Menu Type: nu kunt u uw archieven op een bepaalde categorie filteren. #15184
  • Backend Menu maatwerk: Maak uw eigen vooraf ingestelde menu, verander uw aangepaste menu in een vooraf ingestelde en negeer de lay-out #16451
  • Nieuwe filter optie: de lijst van uw menu-items filteren op de bovenliggende Menu Items alleen #17060
  • Redirect Plugin: In een nieuwe modaal venster kunt u de plugin instellingen in één Klik bewerken#16844
  • Sessie handler: Redis sessieondersteuning is toegevoegd aan Joomla! 3.8 #15390

** Klik op het probleemnummer om meer te leren over de functie op GitHub.

Een blik op de belangrijkste onderdelen van Joomla! 3.7...

joomla 3.7 extra velden

Extra velden

Breng uw inhoud naar een hoger niveau met extra velden!

Ooit gewild dat uw bezoekers extra attributen zien in artikelen, gebruikers en contactpersonen? Met behulp van extra velden heeft u een naadloos geïntegreerde manier om ze te tonen op de website.
Er zijn wel 15 verschillende types extra velden beschikbaar zoals lijsten, tekstvelden en datums... Voor de beheerder van de site zal het mogelijk zijn om deze aan te maken voor artikelen, gebruikers en contactpersonen. Wanneer u een artikel bewerkt, worden de velden weergegeven op een apart tabblad en kunnen gevuld worden met gegevens. Middels veldgroepen is het mogelijk de extra velden te groeperen op hun eigen tabbladen. ACL, meertaligheid, lay-outs en verschillende andere opties zijn beschikbaar om ze aan uw behoeften aan te passen.
Middels enkele plugin-events hebben 3rd party extensie-ontwikkelaars de mogelijkheid om eenvoudig de functie voor extra velden te integreren in hun componenten. Het zal eruitzien als deel van hun extensie, vergelijkbaar met categorieën, tags of versies.
Met de nieuwe plugin groep, “Velden” kunt u nieuwe extra veldtypes aanmaken. Een Twitter plugin kan bijvoorbeeld Tweets tonen op een artikel pagina voor een bepaald trefwoord.

IntegratorOntwerperOntwikkelaar
Joomla 3.7 meertaligheid

Meertalige websites

Het maken en beheren van meertalige websites is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Meertalige sites maken is gemakkelijker en wordt beter ondersteund dankzij de meertaligheid associatie functie.
De compleet nieuwe meertaligheid associatie component geeft de mogelijkheid om uw inhoud te vertalen vanuit één interface. Derde-partij extensieontwikkelaars kunnen hun extensies ook voorbereiden op integratie met deze nieuwe functie.
Er zit een groot extra voordeel in het taalbeheer hulpmiddel, aangezien de inhoudtaal nu automatisch aangemaakt wordt tijdens de installatie van een nieuw taalpakket. U hoeft alleen op publiceren te klikken!
En dat is niet alles: Bewerk uw vertaalde inhoud door eenvoudig op het taal-icoon te klikken. Selecteer, bewerk en ontkoppel uw gekoppelde item in het associatie-tabblad van uw menu-item ...

IntegratorOntwikkelaar
Joomla 3.7 verbeterde werkstroom

Verbeterde werkstroom

Bouw uw menu-item en uw inhoudstype in één stap!

Inhoud eerst’ is de kern van ons Content Management Systeem.
Dit dwingt de werkstroom af via verschillende stappen, waarbij categorieën en artikelen gegenereerd worden en daarna het menu opgebouwd wordt. Vervolgens kunnen menu-items gekoppeld worden aan categorieën en artikelen. Joomla! 3.7 maakt dit veel sneller en aanzienlijk intuïtiever.
U kunt nu “de drieëenheid”: menu-item, artikel en categorie - in een stap aanmaken, zonder tussen inhoud, categorie en menubeheer heen en weer te springen.
Klik, bij het aanmaken van een menu-item voor ‘één enkel artikel’, op de ‘aanmaak knop’, schrijf uw artikel, sla het op en maak dan een categorie aan ... Voltooid!
U kunt ook contactpersonen, nieuwsfeeds, en menu-item aliassen in het proces aanmaken.

Wilt u deze startpagina vertalen? Log dan hier in!